No items found.
NEWS

Digital innovasjon i APPLY

March 23, 2021

En av de nyeste, og mest innovative, avdelingen i APPLY heter System Technology og herunder ligger APPLY Digital Green (ADG) og APPLY Digital Drilltech (ADD)-servicene. VP Kenneth Skråmestø er trygg på vekst i avdelingen. – Hittil har vi merket stor interesse for det vi leverer, vi ligger langt framme

– Hittil har vi merket stor interesse for det vi leverer, vi ligger langt framme i forhold til hva markedet ønsker seg. Jeg både tror og forventer vekst innen disse områdene, sier VP Kenneth Skråmestø i APPLY System Technology. Med mye spennende på gang, er han trygg på fremtiden til den nye avdelingen.

APPLY System Technology leverer oppgraderinger til boresystemer og autonome kontrollsystemer, som er områder APPLY ikke tidligere har vært inne i tillegg til et sterkt fokus på grønne løsninger på skip og rigg.

– I APPLY Drilltech jobber vi med prosjekter og tjenester innen boresystemer for å gjøre boredekket digitalt og autonomt. Vi definerer opp automatiske sekvenser som igjen gjør at systemet kan kjøre automatisk med input fra omgivelsene. I tillegg til dette designer vi og leverer oppgraderinger på maskiner og utstyr innen boreområdet, forteller Skråmestø. Dette har fokus i industrien for å skape enda sikrere og mer effektive operasjoner, hvor data kan brukes til å analysere og optimalisere prosessen, kontinuerlig.

APPLY kan med APPLY System Technology tilby et enda større spekter av tjenester både for eksisterende og nye kunder. De vil også kunne gjøre større deler av prosjektene de allerede jobber på.

– Vi vil tilby det hotteste av det hotte av digitale løsninger innenfor disse områdene, de har ikke sett dagens lys før.

Tilbyr mer kontroll for kundene over sine egne system

Skråmestø forteller at kundene tidligere har vært prisgitt at monopolistene på boreutstyr følger med på utviklingen av teknologi, men at dette nå er en saga blott, med de løsningene APPLY leverer.

– Systemene i dag har vært som en lukket boks, men vi introduserer nå et åpent kontrollsystem, hvor kunden da kan få lov å velge selv hva type og leverandør av maskiner og utstyr som ønsket brukt på boredekk. Dette lar en velge fritt, og tillater at enhver robot eller annen nyvinning kan programmeres og settes inn i systemene. Man kan rett og slett bestemme over sine egne systemer og ta i bruk nye digitale løsninger uavhengig av leverandør. På sikt vil det være kostnadsbesparende, og samtidig tar kundene del i den digitale utviklingen uten å måtte kjøpe et nytt system hver gang det kommer nye løsninger, sier Skråmestø.

I sjette etasje hos APPLY på Forus jobber i underkant av 40 ingeniører med systemforståelse for boreoperasjoner og programmering av ny software. Skråmestø er sikker på at det med dagens utvikling vil være behov for flere folk med slik kompetanse.

– Vi vil alltid være avhengige av datakyndige folk med systemforståelse og som kan programmering. Det er litt annen kompetanse enn det som tradisjonelt har vært i APPLY, og for selskapet er dette positivt. APPLY er et fremtidsrettet selskap, her har man sjansen til å være med på en spennende utvikling som går raskt.

APPLY Digital Green hjelper å redusere blant annet NOx

I forbindelse med utvikling av nye kontrollsystem så har APPLY altså også det nye systemet Apply Digital Green (ADG), som tar utgangspunkt i den samme infrastruktur som ADD.

– For å gjøre riggen eller båten grønnere må man ta bort så mye NOx-gasser som mulig, og det gjør man gjennom å påvirke og styre en del systemer og aktiviteter. Det som går innen systemdelen er; lys, pumpesystemer, sensorsystemer, heat trace; som varme i gulv og rekkverk, hvac, SCR, batteripakker – altså kraftpakken i båten eller riggen, forteller Skråmestø. For kunden betyr dette besparelser i NOx-avgifter, større sjanse til å vinne kontrakter ved å tilby miljøvennlige løsninger, mer effektive systemer gir lavere vedlikeholdskostnader, blant annet.

Det er akkurat dette APPLY Digital Green (ADG) er utviklet for å gjøre noe med. Systemet er basert på samme struktur som ADD. ADG er også basert på “open source”-prinsippet, som gjør det veldig lett for kunden, da han lett kan gjenbruke leverandører og løsninger. Her kan man gjennom å bruke APPLY Digital Green redusere den menneskelige faktoren for å ivareta null NOx-utslipp-fratrekk fra rigger eller båter.

I APPLY jobber allerede avdelingen External Environment for grønnere løsninger, og disse er også viktige for ADG. Skråmestø har reist mye rundt med teamet sitt og snakket om de nye systemene. De har fått mange gode tilbakemeldinger fra bedriftene i bransjen som han har besøkt, blant annet Equinor og Odfjell.

Skråmestø avslutter med en oppfordring;

– Hvis du vil at vi skal komme å fortelle deg mer om hva APPLY System Technology kan gjøre for deg og ditt selskap, enten om det er med tanke på grønnere drift eller boreoperasjoner; besøk APPLY.no og se på “What we do”. APPLY System Technology har mye å by på og mer kommer det.

Contact

Stavanger HQ

Moseidsletta 122
4033 Stavanger
Norway
+47 51 63 90 00

Bergen

Espehaugen 45
5258 Bergen
Norway
+47 51 63 90 00

Hammerfest

Strandgata 40,
9600 Hammerfest
Norway
+47 51 63 90 00

Warehouse Forus

Gamle Forusvei 12
4033 Stavanger
Norway
+47 51 63 90 00

Invoice

Apply AS
P.O. Box 8040
4068 Stavanger
Norway

Electronic invoice:
Send email
APPLY is a leading multi-discipline engineering company, specializing in contracts across all project phases - from concept development and studies to completion and commissioning.
Address:
Moseidsletta 122, 4068 Stavanger

Phone:
+47 51 63 90 00

Email:
firmapost@apply.no